Трамп о смрти генерала Сулејманија: Требало га је ликвидирати пре много година

© Sputnik ScreenshotA US Apache attack helicopter fires flares while on patrol in Baghdad, Iraq, following an attempt by protesters to gain entry to the US embassy
A US Apache attack helicopter fires flares while on patrol in Baghdad, Iraq, following an attempt by protesters to gain entry to the US embassy - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је ирански генерал Касем Сулејмани умешан у убиство и рањавање на „хиљаде Американаца“.

„Генерал Сулејмани је убио или тешко ранио на хиљаде Американаца током дугог временског периода, а планирао је да убије још више, али је ухваћен! Он је био директно или индиректно крив за погибију милиона људи, међу којима су и демонстранти који су убијени у самом Ирану“, написао је Трамп на Твитеру.

„Требало га је ликвидирати пре много година“, написао је Трамп на Твитеру.

Он је додао да „Иран никада није добио рат, али никада није изгубио преговоре“.

Претходно је амерички председник неколико минута пре саопштења званичних институција САД о нападу на Сулејманија на свом налогу на Твитеру објавио слику америчке заставе —без коментара.

Подсетимо, ирански генерал убијен је током напада америчких хеликоптера на ирачки аеродром, а поред њега страдало је још петоро припадника шиитског покрета „Ел Хашид аш Шаби“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала