Иран намерава да позове САД на одговорност због Сулејманијевог убиства

© REUTERS / WANA NEWS AGENCYДемонстранти у Техерану пале америчку и британску заставу на протестима против убиства иранског генерала Касема Сулејманија
Демонстранти  у Техерану пале америчку и британску заставу на протестима против убиства иранског генерала Касема Сулејманија - Sputnik Србија
Пратите нас
Иран намерава да позове власти и оружане снаге Сједињених Америчких Држава на одговорност због убиства иранског генерала Касема Сулејманија пред Међународним кривичним судом у Хагу, изјавио је портпарол Врховног суда Ирана Голамхусеин Есмаили на конференцији за штампу.
„Намеравамо да позовемо америчку војску, Владу и председника Доналда Трампа на одговорност због убиства Сулејманија пред Међународним кривичним судом“, изјавио је Есмаили.

Он је нагласио да Иран има три инстанце за кривично гоњење Америке: Врховни суд Ирана, ирачке судове и Међународни кривични суд.

Раније је председник Уставног суда Ирана Ибрахим Раиси напоменуо да је потребно позвати председника Америке Доналда Трампа на одговорност због убиства Сулејманија.

Ситуација на Блиском истоку се жестоко заоштрила у последње две недеље. После протеста испред Амбасаде САД у Ираку, за који је Вашингтон окривио Техеран, америчка војска убила је иранског генерала Касема Сулејманија док је био у Ираку. Иран је одговорио ударима по ирачким базама, где су били смештени амерички војници, али у гранатирању нико није повређен. Парламент Ирака је после убиства Сулејманија тражио да стране војске напусте ту земљу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала