Светска здравствена организација сазива хитан састанак због кинеског вируса

© AFP 2023 / JOHANNES EISELEКинези
Кинези - Sputnik Србија
Пратите нас
Светска здравствена организација одржаће у среду састанак стручног одбора за хитне случајеве како би се проценило да ли епидемија коронавируса у Кини представља ванредну ситуацију на међународном нивоу.

То се наводи у саопштењу СЗО, а које је објављено након што се вирус, који је први пут откривен у граду Вухан и где је заражено скоро 200 особа, проширио на друге кинеске градове, укључујући Пекинг и Шангај и након што је откривено да има заражених и ван граница Кине, преноси Ројтерс.

Вирус - Sputnik Србија
Мистериозни кинески вирус би могао да се прошири и на Србију

Кинеска национална здравствена комисија претходно је данас потврдила да се нови коронавирус, који изазива упалу плућа, преноси са особе на особу и да је заразио поједине припаднике медицинског особља, пренела је званична кинеска новинска агенција „Синхуа“.

Џонг Наншан, стручњак за респираторне болести и шеф тима здравствене комисије који истражује епидемију, потврдио је да су два случаја заразе у кинеској провинцији Гуангдонг настала преношењем с човека на човека, пренео је Ројтерс.

Кина је потврдила укупно 217 случајева коронавируса на својој територији, који су први пут откривени у централном граду Вухан.

До сада је званично потврђено да је упала плућа изазвана новим вирусом однела животе три особе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала