Освојио је 142 поена на тесту, а има само 3 године: Менса је добила најмлађег члана у историји

© Sputnik / Voldemar Maask / Уђи у базу фотографијаДети катаются на санках, 1983 год
Дети катаются на санках, 1983 год - Sputnik Србија
Пратите нас
Трогодишњи дечак постао је најмлађи члан који се придружио Менси, највећем и најстаријем међународном друштву људи високе интелигенције на свету.

Мухамад Хариз Надзим је малезијског порекла, а живи у Уједињеном Краљевству. Позван је да се придружи Менси након састанка са психологом, а постигао је 142 поена на тесту интелигенције Станфорд-Бинет.
„Свака част Харизу на позиву да нам се придружи. Очигледно је веома бистар и ми смо пресрећни што ће бити члан Менсе“, рекао је Џон Стивениџ, извршни директор британске Менсе.
Да би неко постао члан ове организације, мора „имати ај-кју који спада у топ два одсто становништва“, наводи се на њиховој интернет страници.
Тест који је Хариз радио прављен је за старије од 10 и по година. За децу млађу од 10 година, психолог мора да погледа резултате како би одредио ај-кју поене које неко има.
„Упоредо са оценом психолога, Харизов резултат на Станфорд-Бинет тесту одиграо је велику улогу у његовом прихватању у британску Менсу“, изјавио је портпарол ове организације Чарлс Браун.
Тест се састоји од комбинације математике, читања, памћења и логичког размишљања, пренео је Б92.
Харизова мајка Нур Анира Асјакин каже како је одувек знала да је Хариз посебан, али и да се понаша као „сасвим обичан трогодишњак, који воли да црта и чита“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала