Вучић: У петак с Гренелом

© AP Photo / Visar KryeziuРичард Гренел
Ричард Гренел - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић је најавио да ће се у петак ујутру у Београду састати са специјалним изаслаником председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом и навео да су САД спремне да чују захтеве и проблеме Београда по питању Косова и Метохије.

Вучић је за РТС из Давоса рекао да ће се са Гренелом састати у петак ујутру, у осам сати.

Председник је јуче у Давосу на маргинама Светског економског форума разговарао и са саветником за националну безбедност Доналда Трампа Робертом О‘Брајаном.

Вучић каже да је О‘Брајан пристојан човек који жели да чује и уме да слуша и представнике земаља које су мање економске снаге и значаја у односу на САД.

„Мислим да он добро разуме позицију Србије“, рекао је Вучић.

Он је навео да је позиција Србије по питању КиМ тешка и да је однос САД према Косову супротан нашем односу, али да су сада спремни да чују наше захтеве и ставове.

„Не говорим да ће сад САД да пређу на нашу страну, како би неко помислио, али су спремне да чују који су наши захтеви и проблеми, шта Србија по том питању мисли. У том смислу мислим да смо отворили нека врата иза којих можемо да разговарамо отвореније са америчким партнерима него раније“, рекао је Вучић за РТС из Давоса, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала