Зеленски: Морам да разговарам с Путином јер он о свему одлучује

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Директан дијалог са председником Русије Владимиром Путином је важан јер даје могућност да се заврши конфликт у Донбасу, рекао је у интервјуу за израелски канал 9ТВ председник Украјине Владимир Зеленски.

Украјински лидер је нагласио да контакт са руским руководством може помоћи да се реше многа питања. Према његовим речима, дијалог између две стране више није ограничен нормандијским форматом.

„Природно је да водимо дијалог, и то не само у нормандијском формату. Почели смо да разговарамо, што је важно. Три године није било ’нормандијског формата‘. Вратили смо морнаре пре ’нормандијског формата‘. Вратили смо бродове. Русија је пристала на то, што је врло важно. Сматрам да је дијалог почео“, изјавио је Зеленски.

Настављајући да говори о дијалогу са Русијом, Зеленски је саопштио да директно разговара са Русијом о размени затвореника.

„Поводом морнара, бродова — то нема никакве везе са Минским споразумима, са ’нормандијским форматом‘. То је директан дијалог између мене и председника Русије... Са ким друго да их решавам? Треба да их решавам са оним ко тамо о свему одлучује. То је председник Руске Федерације. На други начин не могу вратити људе“, рекао је Зеленски.

Он је изразио мишљење да ће конфликт у Донбасу оставити ожиљак у односима Москве и Кијева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала