Светлост или сенка, Кири или Клодел — дилеме о прескакању сопствених зидова

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
О београдској премијери представе „Кири и Клодел“, необичној причи о две познате жене које, сударене са зидовима у спољашњем свету и у себи, покушавају да их прескоче и превазиђу — у „Орбити културе“ разговарамо са ауторком драме Моњом Јовић и глумицама Јеленом Цвијетић и Анђелом Поповић.
Светлост или сенка, Кири или Клодел

Како је публика филмског фестивала у Гетеборгу прихватила у новом медију испричану стару причу о продаји душе ђаволу, коју у краткометражном анимираном филму „Светлости и сенке“ оживљавају и носе два једина „јунака“ — две руке, открива аутор филма Растко Ћирић, ликовни уметник и педагог, оснивач предмета Анимација и Студија за анимацију на Факултету примењених уметности у Београду.

Какве теме отварају документарци који су се нашли у овогодишњој селекцији Фестивала ДОК#2, шта добија публика пред којом је 31 филм — а међу њима равноправно дебитантска и остварења великих редитеља, оскароваца — сазнајемо од уметничког директора фестивала Игора Тохоља.

Шта нам је о филму „Отац“ уочи његове светске премијере на Берлиналу и домаће на овогодишњем Фесту казао његов редитељ Срдан Голубовић?

О управо завршеном „Роси фесту“, на којем је својим наступом хор „Браћа Барух“ обележио 140 година постојања, за Спутњик говори диригент хора и директор овог музичког фестивала Стефан Зекић.

Наш гост је и Игор Бојовић, управник позоришта „Бошко Буха“, са којим разговарамо о недавном гостовању представе за децу“Сирано"”, по његовом тексту, на сцени Српског народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала