Остварује се српски сан: Јој што волим овај режим, плата иде, а ја лежим... /видео/

CC0 / пиксабеј / Рад од куће - српски сан
Рад од куће - српски сан - Sputnik Србија
Пратите нас
Звучи као српски сан — из сопствене фотеље до европских плата, без фиксног радног времена.

У Србији је обично прва помисао када се спомене покретање сопственог бизниса, било да је у питању продавница здраве хране, пекара или ИТ компанија, да ли је то „сигурна зарада“, уз стандардни коментар — „па то већ постоји“. Појам сигурности на послу ишчезао је давних дана. Наиме, у 21. веку се очекује да ће људи током радног века променити 7-10 потпуно различитих послова.

Свакако да је у постмодерном свету тешко бити иновативан и створити производ или услугу која не постоји. Креативност се састоји у ситним стварима које доносе оригиналност и обезбеђују зараду. Управо „прича“ која прати производ, даје му додатну вредност, као и начин оглашавања — способност коришћења алата друштвених мрежа. Стварање додатне вредности у виду квалитетније презентације разлог је зашто ће купац преко ваше интернет продавнице набавити производ, а не путем платформе „Алиекспрес“...

Српски сан — европска плата, посао од куће

Све је инвестиција, па је тако за покретање локалног бизниса (нпр. пекаре) потребно минимум 5.000-8.000 евра, док статистика показује да девет од десет оваквих послова пропадну у првој години пословања.


Зато је можда решење за српску дихотомију — „ако одем у иностранство, имаћу пара, а ако останем у Србији, имаћу друштво“ — управо интернет продаја. Спој лепог и корисног уз знање савремених вештина може бити пут до соломонског решења: останак у Србији уз европску зараду.

Тим пре што живимо у ери доминације интернета и зараде преко различитих сервиса који су нам доступни. Феномен „дропшипинга“ представља један део интернет трговине који се може подвести као посао посредника у продаји. Звучи једноставно, али обично оно што звучи лако, у пракси је много теже.

© Depositphotos.com / Dedivan1923Неопходна је инвестиција у знање...
Остварује се српски сан: Јој што волим овај режим, плата иде, а ја лежим... /видео/  - Sputnik Србија
Неопходна је инвестиција у знање...

Да бисте достигли жељени ниво познавања тржишта и креативности, неопходна је инвестиција, пре свега у знање. Страни језици, вештина продаје, познавање пулса тржишта, дизајнерска креативност итд... док се не дође до оног производа који је тражен. Све те вештине мора познавати модерни интернет предузетник, који може себи да приушти рад из сопствене фотеље. Неком ће можда зазвучати као модел „радио не радио, свира ми радио“, али за успешно пословање преко интернета формула успеха је константно праћење трендова на тржишту и ослушкивање потреба потрошача.

За отварање интернет продавнице и покретање „дропшинг“ трговине неопходни су само интернет и рачунар, али за успешан посао, због велике конкуренције, потребно је много труда, искуства и познавање психологије купаца.

Пасивна зарада — активни приходи

Пасивна зарада преко интернета постала је кључ успеха многих људи. Док сте на пример на путу или са пријатељима на кафи, неко путем интернета купује производ који продајете, а да ви нисте дошли у физички контакт са њим. Моћ пасивне зараде преко интернет трговине кроз нова занимања није илузија, већ реалност којом се баве хиљаде људи у Србији.

На интернету има мноштво наслова и прича о људима из Србије који се из свог малог места баве „дропшипингом“ — препродајом производа из Кине на западно тржиште пре свега, чиме остварују значајне приходе. Приче звуче бајковито, али интернет нам је омогућио да светско тржиште буде на два клика од нашег места, где год се налазили.

О теми пасивне зараде преко покретања продавница на интернету са доступним тржиштем читавог света, у емисији „Технограм“ говоре Александар Станић, онлајн предузетник и Стефан Зорић, консултант за интернет трговину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала