Ердоган позвао Путина због напада на турску војску у Идлибу

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседници Турске и Русије Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин на састанку у Сочију
Председници Турске и Русије Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин на састанку у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Председници Турске и Русије Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин разговарали су телефоном поводом инцидента са нападом на припаднике турске војске у сиријском Идлибу, саопштила је администрација турског председника.

Током разговора Ердоган је рекао да је напад на турску војску извршен од стране војске режима сиријског председника Башара ел Асада.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров узвраћа Турској: Анкара није испунила кључне обавезе по питању Идлиба
„Наша војска се тамо налази како би спречавала ширење конфликта у Сирији. Турска ће наставити на најригорознији начин да користи своје право на самообдрану у таквим нападима“, рекао је Ердоган, а наводи се у саопштењу администрације турског председника.

Подсетимо, јуче је Министарство одбране Турске саопштило да је петоро припадника турске војске страдало приликом напада сиријских снага у Идлибу, као и троје цивила.

Из администрације турског председника наводи се да су Ердоган и Путин разговарали и о ситуацији у Либији, као и о руско-турским односима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала