Светски подвиг Ужичанина: Понео сам ракију за Путина, само још да допешачим до Москве /видео, фото/

© Sputnik / Александар МилачићМилован Милутиновић стигао у Београд
Милован Милутиновић стигао у Београд - Sputnik Србија
Пратите нас
Ужичанин Милован Милутиновић који је кренуо пешке из свог града ка Москви како би покушао да се на Дан победе над фашизмом 9. маја рукује с председником Русије Владимиром Путином, стигао је у Београд. Пресрели смо га надомак града, ведар је и носи чутурицу са ракијом за Путина.

Овај седамдесетдвогодишњак већ је ушао у Гинисову књигу рекорда када је препешачио 2450 километара од Ужица до Лондона.

У свом граду је познат под надимком „ужички Супермен“ јер је својевремено био вицешампион Југославије у бодибилдингу, а од своје четрдесете године бави се каратеом. Данас зарађује као возач таксија, а такође је и студент новосадског Факултета за спорт и туризам и планира да након студија упише и мастер и докторске студије, а бави се професорским послом.

© Sputnik / Александар МилачићЧутура са ракијом старом 50 година, намењна руском председнику Владимиру Путину
Светски подвиг Ужичанина: Понео сам ракију за Путина, само још да допешачим до Москве /видео, фото/  - Sputnik Србија
Чутура са ракијом старом 50 година, намењна руском председнику Владимиру Путину

Надомак Београда, екипа Спутњика разговарала је са овим необичним подвижником који корача ка Русији. 

На питање зашто је одабрао баш 9. мај за дан упознавања са руским председиком, Милутиновић нам каже да је руски народ много пропатио у својој историји и да жели да их подржи у прослави победе над фашизмом баш на седамдесетпетогодишњицу немачке капитулације у Другом светском рату:

„Мотив је прослава 75-огодишњице победе над фашизмом, што асоцира на правду и победу руског народа који је сада на челу са најеминентнијом личности Руске федерације, Владимиром Путином. То ме је мотивисало и дало ми идеју да у овим годинама кренем и дођем пешке до Москве да бих пружио руку руском председнику и придружио се руском народу у прослави победе над фашизмом“.

Ужичка ракија за Путина 

Овај седамдесетдвогодишњак тежак 89 килограма на себи носи терет тежак 22 килограма и чутурицу са ракијом старом 50 година намењену Владимиру Путину.

„Ову ракију Путин мора да прими. Љубав је чудо. И човек који зна шта жели, ништа му на његовом путу неће бити тешко. Мени је ово страховито тешко, и не постоји тај новац који би ме послао на овај пут. Али пошто ми је циљ да том човеку пружим руку, ништа ми не пада тешко“, поручио је Милутиновић.

Ужички Супермен рекао нам је да жели да покаже човечанству шта значи здраво тело и човек који се у његовим годинама одлучи на овакав пут. Тврди да је тајна у строгој дисциплини која укључује правилну исхрану, тренинг и одмор.

Према његовим речима, важни су упорност, поштење и рад.

„Ако Бог да, надам се да ћу са овом маршутом коју сам пројектовао у Москву стићи до 20, 25. априла. Тако бих имао времена да се одморим десетак дана пре Параде, и био бих најсрећнији када би ме примила легенда и најеминентнија личност човечанства“, каже Милутиновић за Спутњик.

Смислио и песму

Према његовим речима, у Москви никада није био нити има неке контакте, али се нада да ће се његова прича проширити и да ће га тамо дочекати и помоћи ми да се смести, а нарочито повезати са Владимиром Путином ког изузетно цени и поштује.

© Sputnik / Александар МилачићМилован Милутиновић познат је и као Ужички Супермен
Светски подвиг Ужичанина: Понео сам ракију за Путина, само још да допешачим до Москве /видео, фото/  - Sputnik Србија
Милован Милутиновић познат је и као Ужички Супермен

Милутиновић на свом путу учествује и у хуманитарној акцији за помоћ детету из Косјерића које чека на операцију матичним ћелијама у Русији и овом приликом је позвао и друге људе да се прируже акцији којом би се помогло да дечак прохода.

На крају нам је „ужички Супермен“ изрецитовао стихове које је смислио на свом путу, а тичу се њега, Москве и Путина:

„Пошао сам од Ужица све до Москве. Прошао сам све муке и пакао да би стварност и истину руски народ величао. Гласајте га браћо Руси за доживотног председника, Бог вам дао да имате оваквог државника“.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала