Брнабић и Палмер ни реч о таксама — Гренел потпуно преузео питање односа Београда и Приштине

Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић данас у Лондону на састанку са специјалним изасланикoм америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмером није разговарала о новој приштинској администрацији ни таксама што је, како је рекла новинарима, показатељ да је Ричард Гренел преузео у потпуности питање односа Београда и Приштине.

Рекла је да су на састанку разговарали пре свега о ситуацији у Босни и Херцеговини и Црној Гори и томе колико најновији политички потреси могу да утичу и на регионалну стабилност и на економску ситуацију у Србији, али ништа о таксама које је Приштина увела пре 15 месеци на робу из Србије.

„Нисмо чак ниједном реченицом поменули таксе Приштине, нити нову приштинску администрацију. То можда најбоље показује колико у овом тренутку САД, са једне стране, размишљају каква је могућа дестабилизација у БиХ и колико они озбиљно прате ситуацију у БиХ, али, с друге стране, и да је Ричард Гренел преузео у потпуности питање односа Београда и Приштине и такси“, рекла је Брнабић новинарима у Лондону, преноси Тањуг.

Она је најавила састанак Палмера и председника Србије Александра Вучића у Вашингтону, као и на самиту у Делфију, а навела да очекује и да Палмер ускоро посети Београд.

Говорећи о Босни и Херцеговини, она је рекла да је Палмер питао шта говори члану председништва БиХ Милораду Додику на састаницима.

„Када ме Палмер пита шта говоримо Милораду Додику када се видимо, ја му одговорим да је то апсолутни исто оно што говоримо када разговарамо о тим темама у јавности или на скуповима попут данашњег“, рекла је Брнабић.

Брнабић је у Лондон отишла на Инвестициони самит за Западни Балкан у организацији Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Она у Лондону има и низ билатералних сусрета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала