Захарова: Крим Украјини потребан као територија, без грађана

© Sputnik / Vitaly Belousov / Уђи у базу фотографијаОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Србија
Пратите нас
Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву секретара Украјинског савета за националну безбедност Алексеја Данилова о сценарију „војног повратка Крима“ рекавши да је Украјини то полуострво потребно само као територија, без њених грађана.

Како је објаснила, проблем је у томе што грађани Крима не желе назад у Украјину и пружаће отпор.

Истовремено, када је реч о Донбасу, план „отимања територије без њених грађана Украјина спроводи не осврћући се на огромне жртве које уз то иду“, констатовала је Захарова.

„Желим да захвалим Алексеју за његову директност. Крим је само обична територија за Кијев, потребан му је без грађана, будући да они не желе назад и пружаће отпор. Међутим, у Донбасу се то спроводи без осврта на огромне жртве“, написала је Захарова на Фејсбуку.

Подсетимо, секретар Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) Украјине Алексеј Данилов изјавио је да се Кијев „врло врло снажноприпрема за офанзиву Русије великих размера.

Он је такође рекао да Кијев неће поћи на „војни повратак“ Крима због страха од великог броја жртава, посебно међу цивилним становништвом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала