Америка би да надзире резерве светске нафте

CC0 / Pixabay / Налазиште нафте
Налазиште нафте - Sputnik Србија
Пратите нас
Национална геопросторна обавештајна агенција (НГА), која је у саставу америчког министарства одбране тражи извођача за прикупљање података о резервама нафте светских држава-извозника нафте. На списку земаља од интереса за америчку владину агенцију нашла се и Русија.

У складу са описом посла који је утврдила ова агенција, извршилац мора да обезбеди приступ комерцијалним подацима о горивима и мазивима, „прикупљеним на основу фотоелектронских, радарских и других слика или њихових комбинација”. То укључује различите врсте горива, мазива и техничке течности, произведене од нафте.

„Циљ је да се поткрепе наше постојеће аналитичке информације о светским резервама нафте, транспорту, капацитету складиштења, формирању цена, као и трговини сировинама, скуповима података о комерцијалној производњи”, наводи се у саопштењу америчке владине агенције.

Овим подацима, како наглашава америчка обавештајна геопросторна агенција, морају бити обухваћене информације о водећим светским  увозницима и извозницима нафте у које спадају Русија, Кина, Иран, Саудијска Арабија, Венецуела, Бразил и Ангола.

© AP Photo / Vahid Salemi, FileНафта
Америка би да надзире резерве светске нафте - Sputnik Србија
Нафта

Поред тога, скуп података треба да обухвати најмање 22, 8 хиљада надгледаних складишта у целом свету. Под условом да временске прилике дозвољавају, капацитет сваког налазишта се мора процењивати у просеку четири пута месечно, истиче агенција.

Претходно је америчка обавештајна агенција поднела захтев за проучавање енергетске инфраструктуре у Мурманску у Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала