„Притисните Србију“! Курти тражи хитну помоћ од САД и ЕУ

© AP Photo / STRINGERАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски премијер Аљбин Курти, оптужио је Београд да реагује на добру вољу Косова за делимичним укидањем таксе, интензивирајући кампању за повлачење признања косовске независности. Курти је изјавио да ће Приштина Београду наметнути меру реципроцитета, успостављајући на тај начин „вредност једнакости“.

Аљбин Курти је на Фејсбуку написао да позива Београд да заустави своју офанзиву.

„Позивам званичну Србију да заустави ову офанзиву и да се одрекне деструктивне политике према Косову и његовој државности. Такође,замолићу релевантне међународне актере, посебно САД и ЕУ, као посреднике у процесу дијалога, да појачају притисак на Србију да престане са непријатељском политиком према Косову“, навео је Курти.

Тврди да је Приштина показала спремност за нормалне и коректне односе са Београдом.

„Јасно смо показали да имамо вољу за нормалним односом са Србијом. Али не можемо да дозволимо да се та воља разбије. Као премијер Косова, пажљиво ћу прегледати ситуацију која је створена и деловати у складу са интересима Републике и њених грађана“, написао је Курти.

Претходно је косовски министар спољних послова Глаук Коњуфца негирао да је Сијера Леоне повукла признање независности Косова.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала