Највећи хакерски напад на информациони систем градске управе Новог Сада

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаНапад интернет вируса на компјутерску мрежу
Напад интернет вируса на компјутерску мрежу - Sputnik Србија
Пратите нас
Информациони системи градске управе Новог Сада и градских предузећа хаковани су током викенда, а хакери траже откупнину у биткоину да би откључали системе.

Хакерски напад на информациони систем Града за Танјуг је потврдио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који истиче да су лични подаци Новосађана потпуно заштићени.

"Ти подаци налазе се на платформи која није била предмет напада. Ово је највећи хакерски напад на информациони систем градске управе Нови Сад и највероватније је извршен из иностранства", изјавио је Вучевић.

Информациони систем градских предузећа и управе, каже Вучевић, полако враћамо у нормалу.

ЈКП "Информатика" Нови Сад обавестила је суграђане да су надлежне службе предузећа успеле да покрену нови систем и да раде на оспособљавању градских служби.

Већ од сутра ће наплатна места ЈКП "Информатика" Нови Сад наставити са радом и биће могуће плаћати рачуне обједињене наплате и вршити остале уплате као и до сада.

"Са радом наставља Управа за урбанизам и грађани ће моћи да наставе са процедурама које су биле у застоју због прекида у раду, а до краја недеље ће поново бити пуштен у рад и видео-надзор града Новог Сада", наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала