Русија: Није истина да стиже „милионски“ талас избеглица из Сирије

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаСиријске избеглице прелазе хуманитарни коридор у провинцији Идлиб
Сиријске избеглице прелазе хуманитарни коридор у провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Многобројне изјаве и критике из Турске, европских држава и САД на рачун руководства Сирије и Русије о наводном милионском таласу избеглица и „хуманитарној кризи“ због ситуације у Идлибу — нису тачне.
„Многобројна саопштења и критике на рачун руководства Сирије и Русије од стране представника Турске, европских држава и САД о наводном милионском таласу избеглица и хуманитарна криза у резултату заоштравања ситуације у зони деескалације Идлиб нису истинита“, рекао је начелник Центра за мирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Олег Журављов.

Он је саопштио да Русија у Сирији врши већ неколико година стални мониторинг хуманитарне ситуације на североистоку Сирије.

„У ту сврху се користе дронови, ‘вруће‘ телефонске линије Центра, анализа друштвених мрежа и интернет-ресурса, као и директни контакти са локалним становништвом“, рекао је начелник Центра.

Журављов је нагласио да је од почетка године у Турску, из подручја где се воде борбе, отишло око 35.000 људи, међу којима су и чланови породица милитаната. Он је подсетио да је током турске војне операције „Маслинова гранчица“ у ту зону прешло око 50.000 људи, а да се у пограничним областима с Турском налази највише 100.000.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала