Вучић о посети Америци: Имао сам трему

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић признао је данас да је има трему током наступа на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове (АИПАЦ).

„За ово сам се припремао као и пред испит. Имао сам трему. Говорите на нематерњем језику, у окружењу у коме никада нисте говорили и имате ограничено време и да изговорите најважније речи за вашу земљу“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да му се у Америци пружила прилика да оствари контакт са најважнијим америчким функионерима, напоменувши да је ненајављено разговарао са тројицом најближих сарадника Доналду Трампу.

„Указали су ми велику част јер је састанак требало да буде само са саветником за националну безбедност Трампа Робертом О"Брајаном.

Вучић одговорио Милановићу: Сигуран сам да је велики број Хравта гласао за мене

Вучић је одговорио хрватском председнику Зорану Милановићу на питање  да ли је за њега гласао „икад неки Хрват гласао", рекавши да је сигуран да јесте.

Подсетимо, Милановић је изјавио да на недавним изборима за њега гласао значајан број припадника српске мањине у Хрватској и упутио питање Вучићу да ли је за њега „икад неки Хрват гласао"

„Ја не пребројавам црвена крва зрнца људима који гласају, не знам како је ко на ком бирачком месту гласао,  али одговор би био да сам сигуран да је велик број Хрвата гласао јер има доказ да је у неколико места са највећим бројем хрватског становништва СНС победио на локалним изборима“, рекао је Вучић.

Како је навео, то што Милановић говори показује колику кампању мржње воде против њега и Србије, а неће да погледају шта су Срби урадили за Хрвате и неже да виде да они нису за Србе урадили ништа.

„Могао сам да кажем да ниједан Србин за њега није гласао, али сам сигурана да их има“, закључио је председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала