Русија Украјини: Противљење укидању санкција - чист егоизам

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије у Москви
Зграда Државне думе Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф Комитета Државне думе Русије за међународне односе Леонид Слуцки оценио је егоистичним став Украјине која не подржава укидање санкција Русији у контексту ситуације са коронавирусом, и додао да пандемија није време за узајамне оптужбе.
„Саопштење украјинског Министарства иностраних послова о 'манипулационим мерама' за укидање санкција Русији због коронавируса је цинична провокација. Русија није дефинисала питање на тај начин и санкције уопште нису на нашем дневном реду“, рекао је Слуцки.

Он је такође истакао да увођење било каквих санкција само убрзава негативна светска економска кретања.

„Наивно би било мислити да ће иста та Украјина остварити некакве додатне бонусе у контексту руских контрамера у условима кризе на помолу. Такав став није ништа друго него кратковида манифестација националног егоизма. Још једном желим да истакнем да пандемија није време за узајамне оптужбе. Сва средства треба да буду употребљена у борби против КОВИД-2019“, закључио је Слуцки.

Подсетимо, руски сенатор Константин Косачов оценио је да би државе БРИКС у условима пораста глобалне кризе и претње због коронавируса требало да иницирају истовремено и потпуно укидање свих економских санкција, осим оних које је увео Савет безбедности Уједињених нација.

С тим у вези, Министарство иностраних послова Украјине успротивило се укидању санкција Русији у контексту све веће глобалне кризе и претње коронавирусом и санкције окарактерисало као кључни инструмент „за обуздавање државе-агресора.

Шеф одбора за међународна питања Бундестага Валдемар Герт раније је изјавио да је потребно укинути санкције Русији имајући у виду ситуацију са новим вирусом, јер, према његовим речима, у тешким временима земље треба да помажу једна другој.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала