Измене ограничења кретања: Када власници могу да изведу љубимце у шетњу

CC0 / pixabay / Пас
Пас - Sputnik Србија
Пратите нас
Забрана кретања за све грађане од данас важи од 17 часова до 5 часова ујутру, а власници кућних љубимаца моћи ће да их изведу у шетњу од 20 до 21 сат.

За старије од 65 година изузетак од забране кретања је само недеља, када могу напуштати домове од три до осам часова ујутру, ради куповине намирница, одлучила је данас Влада Србије.

Мачке - Sputnik Србија
Кућни љубимци у доба коронавируса: Могућност заразе и превенција

Напуштање домова након 17 часова и пре 5 часова ујутру за све грађане могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Имајући у виду потребе грађана, Влада је одлучила да дозволи извођење кућних љубимаца у шетњу свакога дана у периоду од 20 до 21 час.

Грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од 20 минута и највише 200 метара од места свог пријављеног пребивалишта. Те шетње се не смеју обављати у групама.

Маске не смеју да буду скупље од 120 динара

Одређена је максимална цена заштитне маске од 120 динара по једном комаду.

Одлуком Владе, Републици Српској упућена је одређена количина опреме, сходно тренутним могућностима, као подршка борби са коронавирусом.

Влада је још једном апеловала на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест, наведено је у саопштењу.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала