Додиково писмо због Сребренице: Ђукановић се сврстао на страну једног народа у БиХ

© AP Photo / Darko BandicМилорад Додик и Мило Ђукановић
Милорад Додик и Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Покушаји „виктимизације“ једног народа и стварање „злочинца“ од других, доприносе даљим подјелама ионако подијељеног друштва у БиХ. Вашим ставом сврстали сте се на страну искључиво представника једног народа и мијешајући се у унутрашња питања БиХ додатно сте нарушили сложене унутрашње односе у БиХ“, поручио је Милорад Додик у писму Милу Ђукановићу.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик упутио је колеги из Предсједништва Шефику Џаферовићу писмо у којем је указао на то да је слањем позивница појединим званичницима да присуствују комеморативном скупу у Поточарима злоупотријебио позицију и саму институцију Предсједништва.

Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Српска ставила вето на посету Ђукановића БиХ

„Упознат сам да сте 5. фебруара упутили позивнице предсједницима неколико држава, директорима и шефовима међународних организација, као и амбасадорима да присуствују комеморативном скупу у Поточарима 11. јула ове године, чиме сте злоупотријебили функцију и институцију Предсједништва БиХ“, пише Додик и додаје да је Џаферовића тако послао нетачну поруку да „Предсједништво БиХ учествује у организацији споменутог скупа“.

Додик је обавијестио и предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да му је позивницу „самоиницијативно упутио бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић те да о томе никада није разговарано на сједници Предсједништва нити је оно о томе одлучивало“.

© AP Photo / Darko BandicБошњачки члан без одлуке Предсједништва БиХ послао позивнице на комеморацију у Поточарима
Додиково писмо због Сребренице: Ђукановић се сврстао на страну једног народа у БиХ - Sputnik Србија
Бошњачки члан без одлуке Предсједништва БиХ послао позивнице на комеморацију у Поточарима

У писму је Додик навео да Предсједништво БиХ ни на један начин не учествује у обиљежавању комеморативног скупа у Сребреници, те да је упућивање позивница лични гест Џаферовића, а не став колективног органа Предсједништва БиХ.

 

 

 

Милорад Додик - Sputnik Србија
Додик: Долазак Ђукановића додатно би понизио српски народ

„Квалификације трагичних догађаја у Сребреници, које је изнио Џаферовић у свом позивном писму, а које сте и ви на исти начин изнијели, апсолутно су неприхватљиве, једностране и сигурно не доприносе процесу помирења. Као што би требало да вам је познато, у трагичном грађанском рату у БиХ настрадао је велики број дјеце, жена и мушкараца свих националности, разорена је приватна и јавна имовина, те је велики број лица напустио своје домове.Такође, као предсједнику сусједне земље, требало би да вам је познато да је жртава било на свим зараћеним странама. У трагичном сукобу у БиХ, сви су ратовали против свих, али нажалост, жртве су и данас, 25 година након окончања сукоба, предмет политичке манипулације“, истакао је Додик у писму упућеном Ђукановићу.

Обраћајући се Ђукановићу, Додик је такође навео и да сваки изгубљени живот представља ненадокнадив губитак и не може бити мање или више значајан од других живота.

„Покушаји „виктимизације“ једног народа и стварање „злочинца“ од других, доприноси даљим подјелама ионако подијељеног друштва у БиХ. Вашим ставом сврстали сте се на страну искључиво представника једног народа и мијешајући се у унутрашња питања БиХ додатно сте нарушили ионако сложене унутрашње односе у БиХ“, закључио је Додик у писму упућеном Ђукановићу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала