Москва уводи мобилну апликацију за контролу поштовања режима самоизолације

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаЧовек држи телефон са кју-ар кодом.
Човек држи телефон са кју-ар кодом. - Sputnik Србија
Пратите нас
Московске власти су развиле мобилну апликацију за пацијенте који се лече од вируса корона, а комплетна верзија ће бити доступна у четвртак, изјавио је шеф одељења за информациону технологију у градској скупштини Едуард Лисенко.

Он је објаснио да ће апликација бити доступна пацијентима који су изабрали да се лече код куће и они ће бити у обавези да потпишу одговарајућу сагласност.

„Циљ је разумљив, јер су то, заиста, случајеви код којих је потврђена дијагноза Ковид-19. Главни задатак је да се заједно с пацијентом потврди да неће излазити напоље. За време боравка у кући, помоћу техничких средстава и ове апликације, пацијентима ће у потпуности бити осигурана самодисциплина, а осталим грађанима ће то бити знак да се режим самоизолације поштује“, нагласио је Лисенко.

Подсетимо, раније се у руским медијима појавила информација да је у циљу контроле поштовања Московљана режима самоизолације, мобилна апликација „Социјални мониторинг“ доступна за преузимање.

У оквиру ове апликације постоји опција за позивање хитних служби, као и одељак „Најновије вести“, којим се приступа престоничком порталу, посвећеном вирусу корона.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићПразна улица Москве
Москва уводи мобилну апликацију за контролу поштовања режима самоизолације - Sputnik Србија
Празна улица Москве

У Москви је у циљу спречавања ширења вируса корона, одлуком градоначелника Сергеја Собјањина, од 30. марта ступио на снагу режим свеопште самоизолације без обзира на узраст.

Према последњим подацима, укупан број оболелих у Русији достигао је 2.777 лица, а преминуло је 24.

Ова недеља од 30. марта до 5. априла је, према одлуци власти, нерадна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала