Још две спортске дворане спремне да приме пацијенте: Кревети у Пиониру и Хали спортова

© Фото : Војска СрбијеХала Пионир
Хала Пионир - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Припадници Војске Србије наставили су данас да уређују простора за привремену болницу у Спортској дворани „Александар Николић” у Београду. Војници су јуче завршили свој део посла на уређењу простора за привремену болницу у спортској хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, а исти задатак очекује их и у београдској Арени.

Како је истакао портпарол Министарства одбране и Војске Србије мајор Милан Гујаница,  у некадашњој Хали „Пионир” припадници Војске Србије поставили су војничке кревете и обезбедили капацитете за смештај пацијената заражених вирусом корона с лакшим симптомима.

„Данас је у овој хали постављено 300 војничких кревета, а наредних дана наставиће се са обезбезбеђењем свих неопходних услова по узору на постојеће на Београдском и Новосадском сајму и у хали Чаир у Нишу“, рекао је мајор Гујаница.
© Фото : Војска СрбијеВојска Србије уређује Спортску дворану “Александар Николић” за привремену болницу
Још две спортске дворане спремне да приме пацијенте: Кревети у Пиониру и Хали спортова - Sputnik Србија
Војска Србије уређује Спортску дворану “Александар Николић” за привремену болницу

Војска Србије уредила је привремену болницу за смештај лица са лакшом клиничком сликом обољења од Ковид-19 на Београдском сајму где је обезбеђено 3.000 кревета. Задатак Војске на Сајму је спољна служба обезбеђења, као и организација основних животних потреба везаних за смештај и личну хигијену и спољна дезинфекција на Сајму.

Такође, уређене су привремене болнице и на Новосадском сајму и у нишкој хали Чаир, а Војномедицински центар на Карабурми претворен је у привремену болницу са 100 лежаја, са потпуним снабдевањем кисеоником.

© Фото : Војска СрбијеВојска Србије уређује дворану “Александар Николић” за привремену болницу
Још две спортске дворане спремне да приме пацијенте: Кревети у Пиониру и Хали спортова - Sputnik Србија
Војска Србије уређује дворану “Александар Николић” за привремену болницу

Припадници Војске Србије ангажовани су и на обезбеђењу и контроли јавних објеката, затим обезбеђењу здравствених центара, на граничним прелазима у циљу пружања помоћи надлежним државним органима на контроли преласка границе, на обезбеђењу објеката за здравствени надзор за наше грађане који долазе из иностранства, обезбеђењу прихватних и центара за азил и већег броја социјалних установа за одрасла и стара лица.

Прочитајте још: 

Србија: Још 111 новооболелих, укупно 1.171 

Пандемија уживо: Скоро као цела Србија — у Америци без посла остало 6,6 милиона људи 

Језиво правило у Њујорку: Уколико човеку стане срце, не возите га у боницу на реанимацију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала