Апликација у развоју: Глас показује да ли имате корону

© Depositphotos.com / SIphotographyМушкарац гледа телефон
Мушкарац гледа телефон - Sputnik Србија
Пратите нас
Тим експерата са америчког Универзитета „Карнеги Мелон“ представио је рану верзију апликације „Ковид војс детектор“, за коју се тврди да може да препозна заражене вирусом корона и то само преко анализе гласа.

Циљ је да се створи доступан начин за препознавање болести, а биће довољно да корисници нешто изговоре у микрофон телефона да би апликација након тога утврдила да ли су заражени.

Човек држи телефон са кју-ар кодом. - Sputnik Србија
Москва уводи мобилну апликацију за контролу поштовања режима самоизолације

Алгоритми су још увек у фази развоја, а креатори тврде да би могли да постану драгоцени алати у праћењу даљег ширења вируса. Од корисника се тражи да се закашљу у микрофон телефона или компјутера, издекламују слова абецеде, након чега апликација избацује резултате који корисника информишу о томе колика је вероватноћа да има Ковид-19.

Нова апликација се још увек отвара уз упозорење да се не ради о поузданом средству за постављање дијагнозе и да не може да буде замена за лекарски преглед и тестове које је одобрила Светска здравствена организација, преноси портал Пи-си прес.

Даље се истиче да апликација никада неће бити поуздана као узимање бриса, али да би, када буде готова, могла да послужи за прве прегледе и контролисање великог броја људи у рекордном року.


Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала