Преминуло двоје у дому за старе у Смедереву, сви се тестирају на корону

© Depositphotos.com / KuzmafotРуке старице
Руке старице - Sputnik Србија
Пратите нас
Пет штићеника дома за старе у Смедереву пребачено је у болницу због симптома који личе на вирус корона, а двоје је преминуло и испитује се узрок њихове смрти.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, рекао је да се сумња на присуство вируса корона у Дому за старе у Смедереву, јер су ноћас два корисника услуга те установе преминула, али да још ништа није потврђено и да ће на основу провера бити утврђено о чему је тачно реч.

„У Смедереву се међу корисницима појавило пет случајева који нису личили на вирус корона, али су из предострожности послати у болницу. Затим је још пет њих пребачено, што због симптома који личе на корону, што због других разлога. Нажалост, од тих 10, два су преминула у болници ноћас“, навео је министар за РТС и додао да ће све бити испитано.

Пензионерка са маском спуштеном - Sputnik Србија
Зашто је важно да стари уопште не излазе напоље

„Отићи ћу данас у Смедерево. Дали смо налог да се тестирају сви. И они у болници и други, па ћемо видети“, рекао је он.

Према његовим речима, ради се о најрањивијој категорији становништва, осетљивој и на друге болести, као што су кијавице, прехладе, вирус грипа.

Он је додао и да је у постојећем случају симптоматично да се једна медицинска сестра, 6. априла, јавила да има температуру, па јој због тога није дато да дође на посао.

Њој је, како је објаснио, констатована упала плућа, али не зна се да ли од вируса корона или нечег другог.

„У сваком случају реаговаћемо одмах. Тражићу од директорке данас извештај како се спроводе мере министарства здравља, нашег министарства, као и Института за јавно здравље. Очекујемо анализе тестова“, напоменуо је Ђорђевић.

Он је казао и да се у Дому за ометена лица у Трбуњу појавила корона.

„Тестирани су и запослени и део корисника. Од 13 запослених, седам је било позитивно, док су од осам корисника, четири била заражена. Они су сви смештени у болнице“, рекао је Ђорђевић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала