Како је изгледао час веронауке: Амфилохије објаснио полицајцима зашто му верници љубе руку

© Фото : СветигораМитрополит Амфилохије на саслушању
Митрополит Амфилохије на саслушању - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије објаснио је полицији због чега су му током службе на остацима манастира Златица, свештеници, појци, ђакони и монахиње целивали руку.

Митрополита су подгорички полицајци после привођења питали и за тај детаљ, а он им је објаснио да је целивање руке саставни део службе, преносе подгоричке „Вијести“, позивајући се на изворе из Митрополије црногорско-приморске.

Поред митрополита Амфилохија, у полицију су после литургије на Златици за празник Цвети приведени и свештеници Велибор Џомић, Бранко Вујачић и Лека Вујисић, затим ђакон Иван Црногорчевић и појци Нешо Ковачевић и Вукић Миликић.

Митрополит Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Амфилохије ухваћен на делу — служио литургију!

Поред њих, неколико сати у полицији саслушавани су и старешина храма Христовог васкрсења у Подгорици протојереј-ставрофор Драган Митровић, свештеници Далибор Милаковић, Мирчета Шљиванчанин, Миладин Кнежевић, протођакон Владимир Јарамаз и ђакон Павле Божовић, који су служили у том храму.

У полицију је приведено и више грађана који су били испред храма, или су само пролазили туда, а међу њима и лидер Праве Црне Горе Марко Милачић и адвокат Никола Бошковић.

Осим њих, приведено је и четворо грађана који су затечени испред храма, али и четири особе које су биле на остацима храма на Златици.

Из црногорске полиције навели су да су митрополит и свештеници позвани да дају изјаву пошто су „грађани пријавили“ да се на Златици крши социјална дистанца - љубљењем руке Амфилохију.

„Вијести“ су објавиле, позивајући се на незваничне изворе, да ће Основно државно тужилаштво одлучити о евентуалном покретању поступка пошто одгледају снимак литургије.

Привођење Амфилохија, свештенства и грађана оштро су осудили из Митрополије црногорско-приморске и више опозиционих партија.


Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала