Рад од куће растући тренд и после пандемије?

© Фото : Pixabayрад од куће
рад од куће - Sputnik Србија
Пратите нас
Пандемија вируса корона могла би да постане покретач повећаног рада на даљину у будућности, а резулатати анкете „Рад од куће током Ковида 19“ показали су да би 82 одсто запослених желело да ради на даљину један дан и више дана у недељи, преноси Танјуг писање портала пословни.хр.

Истраживање глобалне компаније за саветовање на тржишту некретнина Колијерс интернешнал, спроведено на више од 3.000 испитаника из широког спектра канцеларијских занимања у више од 25 земаља, показало је да је 71 одсто испитаника који пре избијања пандемије нису радили од куће, сада изразило жељу да ради на даљину барем један дан у недељи у будућности.

Резултати су показали да 53 одсто испитаника верује да се њихова продуктивност није променила услед рада од куће, док 24 одсто њих сматра да се чак повећала.

Продуктивност је највише порасла у финансијском сектору, стручним службама и технолошкој индустрији.

Највећи пад продуктивности је примећен у правном, образовном и истраживачком сектору.

Упркос физичкој удаљености, 76 одсто испитаника и даље се осећа повезано са својим тимом током рада на даљину, али ипак њих 58 одсто сматра да боље сарађују у канцеларији него на даљину.

Компанија је саопштила да ће вишефазно истраживања бити завршено крајем априла.

Циљ истраживања је, како се наводи, да пружи увид у ефикасност рада од куће током избијања Ковид 19, да идентификује могућности за побољшање пословања, као и да истражи дугорочну сврху канцеларијских простора.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала