Сусам и мед нису само за јачање имуног система, уз ова два еликсира све је боље

© Фото : PixabayМед
Мед - Sputnik Србија
Пратите нас
О лековитим благодетима меда прича се вековима. Антибактеријско деловање меда слично је пеницилину, а доказано је да бактерије не могу да преживе уз мед.

Сусам има највиши укупни ниво фитостерола (400-413мг/100г) од свих семенки. Фитостероли, састојци који имају хемијску структуру сличну холестеролу, када су у довољној мери присутни у исхрани верује се да могу да редукују ниво холестерола, побољшају имунитет и смање ризик од одређених врста рака, пише „Блиц“.

Спој ове две дивне намирнице изузетно је богат аминокиселинама и здрав, а комбинација ове две специфичне ароме врло је укусна.

Помешајте само једну кашику меда и једну кафену кашичицу сусама. Мешајте док не добијете смесу налик алви. Можете направити и већу количину користећи ове пропорције. Најбоље би било да је конзумирате на празан стомак.

Побољшава имунитет, убрзава рад црева и дигестивног тракта, смањује жељу за шећером, помаже у лечењу стомачних тегоба, а посебно се препоручује особама које болују од гастритиса, колитиса и чира.

Поред тога, ова мешавина јача кости, стимулише менталне активности, повећава физичку издржљивост и побољшава квалитет и здравље косе и коже.

Колачићи од сусама за потенцију

Колачићи од сусама и меда користе се за потенцију, а лако их је направити.

Ставите млевене семенке сусама и мед у чинију, промешајте добро док се не сједине. Направите лоптице од ове мешавине и ставите у фрижидер да се стегну и охладе. Конзумација ових колача на дневном нивоу може значајно утицати на расположење, умор и потенцију, кажу стручњаци.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала