Русија почиње да извози најновије амфибијско оклопно возило „Бумеранг“

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаПешадијско борбено возило „Бумеранг“ са заставама Оружаних снага Руске Федерације на Црвеном тргу у Москви, на паради поводом Дана победе над фашизмом
Пешадијско борбено возило „Бумеранг“ са заставама Оружаних снага Руске Федерације на Црвеном тргу у Москви, на паради поводом Дана победе над фашизмом - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска војна компанија „Рособоронекспорт“ почела је да промовише најновије оклопно борбено возило на платформи „Бумеранг“ на страним тржиштима, саопштио је генерални директор компаније Александар Михејев.

Војно амфибијско возило „Бумеранг“ омогућава реализацију широког спектра задатка у ратним и мирнодопским условима. Користи се за одбијање напада противника, заштиту државних граница и током борбе против терористичких група, али и приликом пружања помоћи становништву у случају природних катастрофа.

„Платформа је јединствена, јер пружа могућност да се на њеној бази направе возила с најширим спектром примене, опремљена разноврсним наоружањем и опремом“, рекао је Михејев.

Како је истакао, интересовање за возило већ су показале државе Африке, Блиског истока, Југоисточне Азије и Заједнице независних држава.

„Процењујемо да ће у догледно време бити извезена возила у вредности од око милијарду долара“, закључио је Михејев.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала