Како до 100 евра: Детаљи исплате помоћи пунолетним грађанима

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаДисплеј курсне листе на мењачници у Москви
Дисплеј курсне листе на мењачници у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Помоћ од 100 евра сваком пунолетном грађанину почеће да се уплаћује од 15. маја. Пензионерима и корисницима социјалне помоћи биће уплаћена аутоматски, а сви остали мораће за њу да се пријаве преко интернета или телефона.

Пријаве за помоћ од 100 евра вршиће се преко интернет портала Управе за трезор или путем телефона на бројеве који тек треба да буду објављени, а подаци које ће грађани том приликом морати наведу су – име, презиме, ЈМБГ и број рачуна.

Они који немају рачун, то треба да наведу у пријави, како би им их држава аутоматски отворила. Пензионери уплату могу да очекују на рачунима на које иначе примају пензије, можда чак и нешто раније од осталих.

Министар финансија Синиша Мали раније је истакао да ће сви пунолетни грађани који желе да им држава уплати по 100 евра, о томе морати да се изјасне преко телефона, јер је протеклих дана чуо да многи ту помоћ не желе.

Марко Чадеж и Синиша Мали - Sputnik Србија
Пензионерима 100 евра аутоматски, остали да се пријаве телефоном

Он је најавио да ће данас на седници Владе бити усвојени ребаланс буџета и уредба о начину уплате 100 евра свим пунолетним грађанима Србије.

Фискални савет, према којем је одлука о исплати 100 евра сваком пунолетном грађанину непримерена, израчунао је да ће та помоћ државу коштати више од 600.000.000 евра.

Помоћ од око 11.800 динара требало би да прими 1.700.000 пензионера и око 260.000 грађана који добијају социјалну помоћ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала