Пентагон истражује: Да ли корона може да се искористи као биолошко оружје против САД

© Flickr / chuck holtonПентагон
Пентагон - Sputnik Србија
Пратите нас
Пентагон и америчка обавештајна заједница истражују да ли противници САД могу да користе вирус ковид 19 као биолошко оружје, преноси лист „Политико“, позивајући се на представнике Министарства одбране САД и обавештајне службе.

Како се наводи, такво стање ствари показује да апарат националне безбедности САД постаје свеснији ризика које вирус носи. Према речима званичника, то не значи да је вирус намерно направљен да се користи као оружје.

Међутим, обавештајна заједница је почела да анализира потенцијал противника да користе вирус корону као оружје, а посебно против циљева од посебног значаја. 

„Хемијско-биолошки програм Пентагона, који игра кључну улогу у реализацији стратегије за борбу против оружја за масовно уништење, наставља да подржава мере у борби против ковида 19, које су предузели управа за здравство при Министарству одбране, Министарство здравља и социјалне услуге и агенција за ванредне ситуације ФЕМА“, рекао је портпарол Пентагона Мајк Ендрус.

Према његовим речима, то укључује више од 150 милиона долара инвестиција Пентагона у дијагностику, вакцину и терапије.

Притом, Ендрус је истакао да је главно питање порекло вируса, као и чињеница да је кинеска влада знала за њега у почетној фази.

Раније је амерички председник Доналд Трамп изјавио да САД истражују избијање вируса корона ковид 19 у Кини и уколико се испостави да је та земља свесно допустила избијање епидемије, може очекивати последице.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала