Које вас лице највише плаши? Тест из прошлог века открива мрачну страну личности

Пратите насTelegramOdyssey
Леополд Сонди био је мађарски психијатар. Његова шикзал-анализа (schicksalsanalyse) сматра се трећом школом дубинске психологије, поред Фројдове психоанализе и Јунгове аналитичке психологије.

Овај психијатар развио је нову теорију нагона и нов поступак за дијагностиковање нагона, тзв. Сондијев тест. Циљ теста био је да истражи најдубље потиснуте импулсе особе на основу одбојности коју осећа када види одређена лица на фотографијама, преноси „Историјски забавник“.

Сондијев тест био је заснован на генералном мишљењу тог времена да подсвесно, особине и карактеристике које нас нервирају или узнемиравају код других заправо имамо и сами, али смо их у најранијем детињству потиснули.

Оригиналан тест укључивао је 6 скупова од којих је сваки чинило по 8 портрета људи који су били ментални болесници, психопате и класификовани злочинци оног времена. Први пут је представљен 1935. године.

Упутство:

© Фото : скриншот/историјски забавникДобро погледајте лица ових осам људи и изаберите оно које вас највише узнемирује и изазива мучнину и страх.
Које вас лице највише плаши? Тест из прошлог века открива мрачну страну личности - Sputnik Србија
Добро погледајте лица ових осам људи и изаберите оно које вас највише узнемирује и изазива мучнину и страх.

Добро погледајте лица ових осам људи и изаберите оно које вас највише узнемирује, које не бисте желели да сретнете када сте сами на улици ноћу, које код вас изазива мучнину и страх. Онда прочитајте објашњење са редним бројем особе коју сте изабрали.

Важно! Немојте погрешно протумачити резултате теста. Они не значе да ћете и ви постати злочинац или серијски убица. Оригинално, тест је направљен да закључи могуће потиснуте импулсе у сваком типу личности, а у складу са психоанализом.

РЕЗУЛТАТИ

1. САДИСТА

Ако сте изабрали ову слику, психолози кажу да је врло вероватно да потискујете нека непријатна искуства из раног детињства, и то вероватно повезана са ауторитативним понашањем, потребом за доминацијом. Вероватно сте потиснули своја понижавајућа и увредљива понашања ка другима. Људи који су изабрали ову слику најчешће су пасивно-агресивни према људима који би требало да им буду ауторитет.

2. ЕПИЛЕПТИЧАР

Ако сте изабрали ову слику, потискујете велики бес са којим сте се борили у раном детињству. Импулсивни сте, лако и претерано планете и јако вас је лако изиритирати, а на први поглед делујете као изузетно мирна и сталожена особа.

3. КАТАТОНИЧАР

У подсвест сте потиснули своју хиперактивност у детињству. Данас имате проблема да останете у контакту са реалношћу, претерано бујну машту. Имате увек строг став да бисте избегли да покажете своје рањиве стране.

Дете избеглица - илустрација - Sputnik Србија
Овакве људе избегавајте у широком луку

4. ШИЗОФРЕНИЧАР

Потиснули сте осећај тешке апатије. Највероватније сте потиснули и осећај тешке равнодушности према другима и окрутне изолације са којом сте се суочили у раном детињству. Споља делујете као дружељубива личност, међутим у суштини се осећате као вечни усамљеник. Верујете да вам други уопште и нису потребни па су вам односи са другима претежно површни.

5. ХИСТЕРИК

У себи сте потиснули невероватну жељу да по сваку цену будете у центру пажње. Душевна храна вам је безусловно одобравање околине, а одликују вас површне и нестабилне емоције, нарцизам и егзибиционизам. Споља делујете као скромна особа са склоношчу ка духовном свету. Међутим, веома водите рачуна о спољашњости и о томе како се представљате свету. Вероватно имате неко неуобичајено занимање или макар хоби.

6. ДЕПРЕСИВАЦ

Оно што сте потиснули јесте дубок осећај кривице, неадекватности и инфериорности, који вас муче од раног детињства. Споља делујете као весељак и оптимиста, али чим ствари поприме неочекивани кловн, враћате се у свој оклоп од меланхолије. У суштини, без маске кловна сте сумњичави и мрзовољни.

Електроенцефалограф - Sputnik Србија
Биолози објаснили зашто људи не чују сопствено срце

7. МАНИЈАК

Суштински сте превише ентузијастични, отворени према другима, разбацујете се новцем и прецењујете своје могућности. Тешко се контролишете па то ваше понашање лако може да прерасте у манију. Споља, изгледате као просечан човек баш зато што покушавате да сакријете своје ексцентричности. Идеал сте дискреције и самоконтроле – али само споља.

8. ДИСОЦИЈАТИВНИ ПОРЕМЕЋАЈ

Ако сте одабрали ову слику, потиснули сте жељу да вас друштво прихвати као члана супротног пола, а не оног у коме сте рођени. Вероватно сте у детињству потиснули неки проблем идентитета, можда чак и полног. Зато, да бисте то прикрили, функционишете тако што претерано наглашавате карактеристике пола у ком сте рођени.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала