„Срби су наша браћа“: Грчко острво које је имало само један случај короне, очекује госте из Србије

CC0 / Pixabay / Плажа у Грчкој
Плажа у Грчкој - Sputnik Србија
Пратите нас
У Грчкој је 4. маја започето постепено укидање драстичних мера уведених због пандемије вируса корона и свакодневни живот се полако враћа у нормалу. Грчко острво Кефалонија очекује да 1. јула почне сезона и нада се гостима из Србије.

Виктор Роухотас, почасни конзул Србије на Кефалонији, рекао је да је на острву забележен само један случај оболевања од вируса корона. Реч је о Грку који је дошао из Шведске пре месец и по дана. Он је прележао корону као најједноставнији грип.

Иако никога није заразио, цела Кефалонија је била у карантину, али се сад живот полако враћа у нормалу.

Крф - Sputnik Србија
Недоумице због летовања: Хоћемо ли на плажу са маскама и уз здравствени пасош?

Роухотас наводи да би сезона требало да почне у јулу и да траје до септембра, када се очекују енглески и италијански туристи.

Међутим, питање на које још увек нема одговора, јесте када ће границе бити отворене за туристе. Што се тиче чартер летова, сви чекају да виде какве ће инструкције дати Европска унија, наводи портал „калимера.њуз“.

„Верујем да ће велики број Грка стићи на острво у току јула и августа. Такође, очекује се и велики број туриста из балканских земаља који ће, као и сваке године, доћи колима. Наравно, уколико корона нестане до краја јуна“, рекао је Роухотас.

На Кефалонији отказано 100.000 резервација

Највеће губитке услед глобалне пандемије на Кефалонији сносиће хотелијери и угоститељи.

Халкидики - Sputnik Србија
Уплатили сте летовање у Грчкој - Грци сада нуде неколико опција

Како наводи председник хотелијера и потпредседник грчко-српског пријатељства Кефалоније и Итаке Герасимос Тимотеатос, 100.000 резервација за април и мај, али и пола јуна на Кефалонији је отказано. Проблем који се може јавити за све који планирају да летују на Кефалонији, јесте тај што је Кефалонија острво, па је поновно успостављање авио-саобраћаја кључно за туристичку сезону.

„Питање је шта ће се десити уколико авио-компаније не буду нормално радиле. Уколико не дође до нормализације авио-саобраћаја, очекујемо да ћемо ове године имати више гостију попут Срба који лако могу доћи колима, захваљујући обновљеним путевима“, рекао је Тимотеатос.

Он је истакао и да ће га већи број Срба на острву обрадовати, будући да је веома везан за Србе и Србију.

„Сматрам да смо ми породица и браћа. Радује ме што је српских туриста на Кефалонији у последњих неколико година све више. Надам се да ће их и ове године бити у великом броју“, рекао је Тимотеатос.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала