Од данас раде тржни центри: Шопинг без клима-уређаја, обавезне маске и рукавице

© Sputnik / Оливера ИкодиновићПродавница у тржном центру и радници са заштитом од вируса
Продавница у тржном центру и радници са заштитом од вируса - Sputnik Србија
Пратите нас
У тржним центрима, који данас почињу са радом, не треба користити централну климатизацију, јер она повећава ризик трансмисије вируса. Неопходно је да се води рачуна о броју корисника, безбедној дистанци и коришћењу заштитне опреме и средстава, истакли су раније представници Кризног штаба за борбу против ковида 19.

Већина грађана је већ навикла да у затворене објекте, радње и јавне установе, одлази са маскама и рукавицама, да води рачуна о безбедној дистанци, као и да сачека на ред за улазак.

Празни кафићи у Београду у доба ванредног стања - Sputnik Србија
Савети епидемиолога: Како да се понашамо у аутобусу, кафићу, тржном центру

Ова правила ће важити и приликом куповине у тржним центрима. Стручњаци наглашавају да је, без обзира на препоруке, најважније обавити самопроцену ризика.

За запослене је обавезно коришћење маски и рукавица и одржавање физичког размака. Објекти, односно, радне и заједничке просторије, као и комплетна опрема морају редовно да се дезинфикују, а неопходно је и постављање дезобаријера. Ова правила важе и за шопинг-молове, као и за друге затворене просторе.

Апотеке и продавнице ланаца прехрамбене робе, које раде у оквиру тржних центара, биле су отворене све време и за њих нема никакве промене у организовању посла.

Из хипермаркета поручују да настављају да спроводе мере које су и до сада. То подразумева, како истичу, детаљну дезифекцију простора и корпи, колица, рафова и осталих предмета. Запослени носе заштитну опрему и користе дезифекционе гелове.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала