Зеленски: Повлачење амбасадора на консултације у Тбилиси - грешка

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски сматра да је одлука Тбилисија да позове свог амбасадора на консултације због именовања Михаила Сакашвилија на високу дужност у Украјини – грешка.

Зеленски је јуче именовао Сакашвилија за шефа извршног одбора Националног савета за реформе.

„Са Грузијом, народом Грузије имамо диван однос. Ми, без обзира на све, нећемо позвати нашег амбасадора у Кијев на консултације. Мислим да је то грешка грузијске стране. Мислим да ће после консултација све стране схватити да свака земља има своју кадровску политику која с тиче само ње“, навео је Зеленски новинарима.

Грузија је раније данас позвала свог амбасадора у Кијеву на консултације због именовања бившег председника Грузије и некадашњег управника Одеске области Михаила Сакашвилија за шефа извршног одбора Националног савета за реформе Украјине, саопштило је Министарство спољних послова.

„То што је наш стратешки партнер поставио на дужност човека који је осуђен и за којим је расписана потерница у Грузији утицало је на одлуку да позовемо нашег амабсадора у Украјини Тејмураза Шарашенидзеа на консултације“, рекао је министар спољних послова Давид Залкалиани.

Грузија, како је рекао министар, нема немару да раскида дипломатске односе са Украјином, без обзира на овој потез Кијева.

„Без обзира на то ми не разматрамо раскид диппломатских односа као следећи корак или ревизију стратешког партнерства, јер то не доприноси пријатељству две земље, заједничким стрмљењима и циљевима“, истакао је министар.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала