Мартиновић и Сандра Божић штрајкују глађу  

© Tanjug / ZORAN ZESTICАлександар Мартиновић
Александар Мартиновић - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић изјавио је да он и његова партијска колегиница Сандра Божић одлучили да ступе у штрајк глађу зато што сматрају да је дошао час да тужилаштво и судство у Србији реагују на, како је рекао, фашистичке испаде Бошка Обрадовића и на све што се ради у режији Драгана Ђиласа неколико година.

Тужилаштво мора да реагује када на земљу баците народног посланика Маријана Ристичевића, шуитрате га у главу, нанесете му тешке телесне повреде, а онда кажете да је Ристичевић имао нож, а при том знате да није имао нож већ кључеве од аутомобила”, рекао је Мартиновић новинарима испред Дома Народне скупштине, наводи Танјуг.

Он је додао да су већину тужиоца и судија у Србији бирали људи попут Драгана Ђиласа, који их како каже, контролише.

Мартиновић је навао да се обраћа и у име свих грађана који желе да Србија буде нормална и пристојна држава у којој се људи на улици не туку, у којој се не туку политички противници и неистомишљеници, него се са њима разговара у парламенту.

„Питам надлежне тужиоце када ће да реагују на фашизам у Србији. Немогуће је да се у Србији процесуирају људи за много лакша кривична дела, а да ви испред улаза у скупштину испребијате посланика Маријана Ристичевића и ником ништа. Не може то више тако”, рекао је Мартиновић.

Раније данас, штрајк глађу је започео самостални посланик Миладин Шеварлић, коме се из својих разлога прикључио Бошко Обрадовић.

Мартиновић и Божиће седе на столицама испред парламента, а у њиховој непосредној близини су и Обрадовић и Шеварлић.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала