Босну тресе случај „Респиратор“

© REUTERS / Dado RuvicСпецијалне јединице БиХ (СИПА)
Специјалне јединице БиХ (СИПА)  - Sputnik Србија
Пратите нас
Агенција за истраге и заштиту (СИПА) по налогу суда одузела је мобилне телефоне шефу кабинета Фадила Новалића и секретарки Владе Федерације БиХ у оквиру истраге о спорној набавци респиратора.

Телефони су привремено одузети Хасану Ганибеговићу, шефу кабинета премијера Фадила Новалића, и Едити Калајџић, секретарки Владе Федерације БиХ, потврђено је за сарајевски портал „Кликс“.

​Припадници СИПА-е и два тужитеља Тужилаштва БиХ ушли су јуче у просторије Владе Федерације БиХ у оквиру случаја „Респиратори“.

„Суд БиХ издао је усмену наредбу на захтев Тужилаштва БиХ за привремено одузимање предмета од Хасана Ганибеговића и Едите Калајџић“, рекао је за портал извор близак истрази.

Ганибеговић је дошао у фокус јавности 10. маја када је објављена фотографија на којој се види да се на Илиџи састао с адвокатом Кадријом Колићем и Фикретом Хоџићем, преноси Танјуг.

Тим инспектора и тужитеља прегледао је и изузео део документације која се доводи у везу с набавком 100 кинеских респиратора које је Федерална управа цивилне заштите БиХ платила 10,5 милиона КМ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала