Медији: Трампова супер-ракета ипак само пет пута бржа од брзине звука?

© AP Photo / Paul SancyaДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка хиперзвучна супер-ракета, чију је припрему најавио амерички председник Доналд Трамп, вероватно неће имати брзину већу од пет маха, упркос најављених 17, пренео је лист „Известија“ писање издањa „Те-Ем-Ен“, које је објављено 15. маја.

„Председник је, највероватније, говорио о прављењу суперсоничне ракете која може да достигне брзину пет пута већу од брзине звука“, сматрају новинари издања.

Према писању медија, док се амерички лидер хвалио новитетом, званичници Пентагона су изјавили да САД заостају за Кином и Русијом у развоју хиперзвучног оружја.

Ракета Сармат РС-28 - Sputnik Србија
Руско хиперсонично оружје — нови трн у оку Американаца

Пентагон је у марту саопштио о успешном тестирању хиперзвучне ракете, која је, како се истиче, у стању да лети пет пута брже од брзине звукa.

Рогозин иронично: Предајемо се

Шеф руске комсичке агенције „Роскосмос“ Дмитриј Рогозин иронично је прокоментарисао наводе Трампа о новој супер-ракети рекавши да, по свему судећи, Русија више ништа неће бити у стању да „улови“, те да јој једино преостаје да се преда.

„Против супер-ракете немамо шта да урадимо. Предајемо се“, написао је он на Твитеру.

Амерички председник Доналд Трамп раније је изјавио да САД праве супер-ракету која ће бити боља по карактеристикама и од руске и од кинеске, пренео је „Вашингтон тајмс“.

Иако није изнео никакве додатне карактеристике те ракете, Трамп је рекао само једно, а то је да ће она бити 17 пута бржа од свих средстава којима располажу и Русија и Кина.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала