Да ли су Британци измислили причу о НЛО да би извели тајни војни експеримент са халуциногеном?

CC0 / / НЛО, ванземаљци
НЛО, ванземаљци - Sputnik Србија
Пратите нас
Ник Редферн, британски истраживач „мистерија“ у новој књизи тврди да је инцидент у Рендлешемској шуми, за који се верује да је најпознатије британско виђење неидентификованих летећих објеката (НЛО), заправо резултат „низа најтајнијих“ владиних експеримената.

Рукопис, под насловом „Тhe Rendlesham Forest UFO Conspiracy", сугерише да су истраживачи из тајне лабораторије користили халуциногене и напредне холограме како би тестирали реакцију људи на манипулацију, како би касније могли да примене слична средства против непријатеља на бојном пољу.

„Сигуран сам да је један од најпознатијих случајева НЛО свих времена заиста био низ тајних експеримената користећи холограме, програме за контролу ума, обмане, дезинформације, завере и прикривање. Шокантна истина четрдесетогодишње мистерије сада се може открити„ написао је Редферн у сажетку књиге.

Он је навео да цела ситуација није била ништа друго до „невероватна, узнемирујућа серија тестова у којима се види колико далеко људским умом може да се манипулише - и како би такве технологије потенцијално могле, једног дана, да играју значајну улогу на бојном пољу“.

НЛО - Sputnik Србија
Руски пилот: НЛО снимци америчке војске су можда оптичка варка /видео/

Описани догађаји одиграли су се у ноћи 26. и 28. децембра 1980. у Рендлешамској шуми, непосредно испред ваздухопловне базе РАФ "Woodbridge", у којој су били смештени припадници Ратног ваздухопловства Сједињених Држава.

Према изјавама сведока, укључујући оне потпуковника Чарлса Халта, заменика команданта базе, особље је наишло на мистериозна јарка светла и ужарени метални предмет за који су веровали да би могао бити НЛО. Тај збуњујући догађај није до краја разјашњен, а Министарство одбране Велике Британије је тада донело закључак да не представља претњу по националну безбедност.

Редферн је иначе познат по писању о бројним мистеријама попут оних о створењу из Лох Неса, створењу Чупакабра и НЛО објектима.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала