Коме смета српска застава у Гораждевцу?

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Србије
Застава Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник привременог органа у Гораждевцу Милош Димитријевић потврдио је да му је командир полицијске станице у Пећи Нуе Никола пренео да постоји идеја да се из Гораждевца уклони српска застава.

Димитријевић је додао и да је два пута због тога ишао на разговор у станицу полиције, где му је сугерисано да скине заставу, објавио је Радио Гораждевац.

Радио Гораждевац наводи да су на многим местима на КиМ постављене заставе Албаније, а неретко и осталих држава и да се Димитријевић пита „како је могуће да само једна смета органима полиције и то у српској средини“.

„Ми као Срби треба да имамо своју заставу и обележја на овим просторима. Нама не смета ни једна застава других држава, које су постављење широм Косова и Метохије и самом граду Пећи“, рекао је он.

Димитријевић је казао да је овај проблем пријављен ОЕБС-у, Канцеларији Европске уније и осталим представницима међународне заједнице.

„Међунардона заједница је реаговала, ОЕБС је разговарао са мном данас, шта ће даље да се предузме и како ће да се односе - не знам, али знам да ја заставу да скидам нећу“, казао је Димитријевић.

Регионални портпарол косовске Полиције за Пећ Фадиљ Гаши у краткој телефонској изјави за Радио Гораждевац рекао је да о томе нема информације и упутио их на командира полицијске станице у Пећи, Нуе Николу, који, и поред бројних покушаја да са њим ступе у контакт, није одговарао на позиве и поруке, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала