Канцеларија Гренела демантовала Куртија

© AP Photo / Michael SohnРичард Гренел
Ричард Гренел - Sputnik Србија
Пратите нас
Дик Кастин, портпарол специјалног изасланика америчког председника за дијалог Београда и Приштине, демантовао је тврдње одлазећег премијера Аљбина Куртија да Ричард Гренел жели да споразум о нормализацији односа буде постигнут до септембра ове године.
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Тачи: Сањам о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе

„Што се тиче питања о могућем року (за постизање споразума), могу вам рећи да нема рока“, рекао је Кастин за приштинску Газету експрес.

Курти је изјавио у понедељак да је изасаник америчког председника за дијалог тражио да споразум Београда И Приштине буде донет до септембра ове године.

Курти је тврдио да му је Гренел у октобру прошле године рекао да тражи да споразум буде донесен до фебруара ове године, а сада, како је рекао, тражи споразум до септембра.

„Експрес“ подсећа да је Гренел у јануару ове године током посете Косову рекао да нема рока за постизање коначног споразума Београда и Приштине.

Додаје се да је Гренел то рекао током сусрета с председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем.

Лист подсећа да су односи Гренела и Куртија затегнути, након што је одлазећи косовски премијер одбио да на захтев САД укине таксе на производе из централне Србије.

Ова затегнутост односа са САД је допринела да Демократски савез Косова Исе Мустафе иступи из коалиције с Покретом Самоопредељење и издејствује изгласавање неповерења Куртијевој влади у којсовској скупштини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала