Највеће бугарско летовалиште очекује најтежа сезона у последњих 60 година

© Flickr / Vicki BurtonЦрно море, Бугарска
Црно море, Бугарска - Sputnik Србија
Пратите нас
Највеће бугарско летовалиште "Сунчев брег" очекује најтежу сезону у последњих 61. годину, изјавио је председник Бугарске асоцијације предузетника у туристичкој сфери Георги Николчев.

Према његовом мишљењу, отварање граница са Румунијом и Грчком тешко да ће утицати на повећање броја туриста.

„Највероватније су пожурили са отварањем граница са Грчком, јер се може десити да многи Бугари оду на одмор у Грчку, а бугарска летовалишта ће због тога претпрпети губитке“, изјавио је Николчев за Бугарски национални радио.

Он је истакао да његов хотел још неће почети са радом, јер ако се неко од запослених зарази вирусом корона, сви остали се морају изоловати. Из истог разлога већина хотела се још неће отворити.

Дубаи - Sputnik Србија
У Дубаију чак 70 одсто фирми предвиђа стављање катанца у року од 6 месеци

„Предвиђа се да ће се отворити између пет и десет одсто од свих хотела“, истакао је предузетник и додао да се може рачунати на туристе из Немачке, Пољске и Чешке.

Према мишљењу Николчева, туристи вероватно неће желети да иду на одмор због неопходних мера предострожности које стварају непријатности.

Као пример наводи поштовање физичке дистанце и додаје да је ситуација веома тешка. Према његовим речима, без вакцине или лека за ковид 19 мало је вероватно да ће се ситуација у сфери туризма променити.

Председник Регионалне туристичке коморе у Бургасу Иван Иванов изјавио је да ће ове године Бугарску посетити 80 одсто мање туриста.

Према његовим речима, највећи проблем представља то што многе компаније не могу обезбедити клијентима осигурање, а влада нема решење за то.

Раније је бугарски парламент одобрио предлог за смањење пореза на додату вредност са 20 на девет одсто у сфери хотелијерства и угоститељства. У земљи је на снази и систем према коме влада исплаћује радницима из највише погођених индустријских грана 60 одсто зараде.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала