Није свима криза: Најбогатији људи на свету постали још богатији

CC0 / / Новац
Новац - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбогатији људи на планети постали су још богатији – укупно богатство 25 најимућнијих људи на свету за два месеца повећало се за 255 милијарди долара, пише „Форбс“.

Иако је 2020. годину обележила криза изазвана вирусом корона, за оснивача Фејсбука Марка Цукерберга ова година је изузетно успешна због повећања цена акција компаније. Богатство милијардера повећало се за 31 милијарду долара и тренутно је „тежак“ 86,5 милијарди долара. Услед тога, Цукерберг је доспео на четврто место листе најимућнијих људи на свету. Важно је нагласити да је у априлу 2020. године оснивач Фејсбука заузимао седмо место на тој листи.

Оснивач „Амазона“ Џеф Безос, који је тренутно најбогатији човек на планети, у последња два месеца зарадио је 29,9 милијарди долара. Његово богатство се процењује на 146,9 милијарди долара.

Суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс зарадио је 11,9 милијарди долара, па се његово богатство увећало на 106,5 милијарди долара.

У последња два месеца своје богатство умножили су и генерални директор француске групе компанија „ЛВМХ“ Бернар Арно, шеф инвестиционог фонда „Беркшир Хатавеј“ Ворен Бафет, један од оснивача корпорације „Оракл“ Лари Елисон, бивши шеф „Мајкрософта“ Стив Балмер, један од оснивача „Гугла“ Лари Пејџ и други.

Како „Форбс“ наводи, укупно богатство 25 милијардера достигло је готово 1,5 билион долара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала