Најновији бомбардери Су-34 јачају руску војску /видео/

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловци Су-34
Вишенаменски ловци Су-34  - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије саставило је уговор о испоруци нове партије најновијих бомбардера Су-34 – очекује се да руска војска до 2027. године добије најмање 76 летелица, преноси портал „Известија“.

Према новом уговору, конструисаће се модернизована верзија авиона Су-34, који ће бити опремљени савременим наоружањем и читавим низом извиђачких система. Експерти сматрају да ће такве летелице значајно повећати борбене могућности руских Ваздушно-космичких снага.

Како преноси портал, документ још није потписан, али предузећа Војно-индустријског комплекса почела су да наручују делове за конструисање летелица. Прецизирано је да ће се сваке године, закључно са 2027., производити од осам до 14 летелица Су-34. Прве компоненте за авионе требало би да стигну у фабрику у другој половини 2020. године.

Ловац-бомбардер Су-34 по борбеним способностима спада у генерацију авиона 4+. Предвиђен је за извођење прецизних ракетно-бомбашких напада по копненим циљевима, као и за уништавање ваздушних циљева. Авион има домет лета до 4.000 километара, а достиже брзину до 1.900 километара на час. Опремљен је најновијим системом за управљање наоружањем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала