Стални посао за 455 неговатељица и 127 здравствених радника

© PixabayМедицинске сестре
Медицинске сестре - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Влада Србије дала је данас сагласност да се у радни однос на неодређено време прими 455 неговатељица и 127 здравствених радника у установама социјалне заштите за смештај корисника, који су током ванредног стања били ангажовани по основу уговора о привременим и повременим пословима у овим установама.

Неговатељице и здравствени радници показали су високу професионалност и посвећеност у неговању и лечењу пацијената током епидемиолошке ситуације изазване заразном болести Ковид-19, а чије је ангажовање неопходно и након укидања ванредног стања, како би се спречиле и отклониле последице ове заразне болести, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима после седнице владе.

Усвојен је и регулаторни оквир којим се пружа додатна подршка областима туризма, угоститељства и путничког саобраћаја због отежаних економских услова услед пандемије Ковид-19.

Привредним субјектима из наведених области биће омогућено добијање кредита Фонда за развој за текућу ликвидност и обртна средства под измењеним условима, који подразумевају рок отплате до пет година који укључује грејс период до две године, укупно трајање кредита је до 24 месеца грејса и до 36 месеци отплате, каматну стопу од 1 одсто на годишњем нивоу.

Кредити се одобравају и враћају у динарима, а максималан износ кредита за једног корисника кредита са повезаним лицима може бити: за предузетнике и микро правна лица до 20.000.000 динара, за мала правна лица до 80.000.000 динара и за средња правна лица до 180.000.000 динара. Највиши износ одобреног кредита може бити до 80 одсто остварених пословних прихода по последње предатом финансијском извештају.

Влада је, како се наводи у саопштењу, одлучила и да 2020. година буде проглашена годином солидарности и сарадње, с обзиром на то да су се организована солидарност и сарадња на свим нивоима у друштву показали као неопходан фактор у очувању живота и здравља становништва током епидемије Ковид-19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала