Невладине организације више неће моћи да пропагирају дрогу у Русији

© Fotolia / CreativaНаркотици, шприц
Наркотици, шприц - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Москва је спремила пакет нацрта закона усмерених на борбу против „мешања у унутрашње ствари Русије“, како би се спречио рад низа међународних невладиних организација чија је активност забрањена у Русији, као и страних медија који активно покушавају да пропагирају дрогу код младих.

Реч је о организацијама које обучавају грађане Русије да пропагирају легализацију наркотика и раде на развијању толеранције према употреби дрога у руском друштву, као и онима које спремају стручњаке за организовање масовних нереда, недозвољених протеста и покушавају да у то увуку малолетнике.

Заменик председника комитета Савета федерације Русије за међународна питања Владимир Џабаров истиче да је мешање у унутрашње послове Русије неприхватљиво и сматра да је доношење таквог закона неопходно.

Заставе Сједињених Америчких Држава и Совјетског Савеза - Sputnik Србија
Амерички медији: САД се одавно мешају у послове Русије

„Ми видимо шта се ради и како гледају кроз лупу сваки корак руског руководства. На пример, код нас су људи ишли на неовлашћени скуп и од њих је затражено да се разиђу. Запад каже да ми кршимо слободу говора и окупљања. Зар се наши западни партнери не мешају у наше унутрашње ствари када неке информације непрестано протурају из иностранства и када њихови хакери непрестано покушавају да сруше наше системе?! Зар нам не намећу своје ставове о одређеним питањима? Да ли се сећате када су код нас последњи пут одржани избори које нису критиковали? Увек нешто критикују, док, с друге стране, Американци углавном никога не пуштају на своје изборе и не маре за јавно мњење. Стога подржавам идеју таквог закона, јер се они стално мешају у наше унутрашње ствари“, каже Џабаров за Спутњик.

Запад се одувек мешао у унутрашње ствари Русије и других држава

Џабаров подсећа и на неке раније догађаје када су се „западни партнери“ мешали у политички живот Русије деведесетих година прошлог века.

„Када је започела операција на Северном Кавказу оптужени смо за претерану агресију. А онда су ти исти бандити — терористи организовали две експлозије на Бостонском маратону, иако је Русија упозоровала на то. Има пуно таквих чињеница. Запад се меша у унутрашње ствари многих земаља — не свиђа им се демократија у Либији, у Египту под Мубараком; не свиђа им се како је у Авганистану и Ираку. И то се сматра нормалним. А сваки покушај Русије да помогне некоме, на пример Сирији, сматра се грубим мешањем у послове суверене државе. И мислим да је закон који ће регулисати мешање у унутрашње послове Русије потребан. А ако у томе учествују руски држављани, они за то морају да одговарају пред законом“, каже руски политичар.

Америчке трупе у Сирији - Sputnik Србија
САД крећу у медијску офанзиву против Сирије

Џабаров напомиње да обука људи који организују масовне нереде траје и да је сада сазрела потреба да се донесу нови закони. Комисија је утврдила да представници страних организација за заштиту људских права и страни медији шире информације којима оправдавају екстремистичку активност. Као пример наводи се недавна ситуацију у којој су бројни западни медији покушали да оправдају објављивање фотографија нацистичких злочинаца уместо ратних ветерана на сајту „Бесмртног пука".

„Имајте на уму да шефови америчких амбасада у свим земљама координишу тај рад и врло често видимо чињенице мешања: невладине организације раде као страни агенти, дају грантове, а руски закони их не ометају“, каже Џабаров.

Према припремљеним изменама закона, одлуку о блокирању таквих ресурса може донети генерални тужилац Руске Федерације или његови заменици.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала