„Биће занимљиво“: „Роскосмос" ове године тестира две нове ракете

© Пресс-служба Роскосмоса / Уђи у базу фотографијаЛансирање ракете
Лансирање ракете - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска државна свемирска агенција „Роскосмос“ планира да тестира две нове ракете 2020. године, саопштио је шеф прес-службе корпорацухе Владимир Устименко.
„Ове године тестираћемо две нове ракете, а следеће године унапређујемо наш лунарни програм. Биће занимљиво“, написао је Устименко на Твитеру, али није прецизирао о којим ракетама је реч.

Он је такође истакао да му није јасна „хистерија“ која је настала настала након успешног лансирања новог америчког космичког брода „Кру Драгон“.

„Десило се оно што је давно требало да се деси. Сада неће само Руси летети на Међународну свемирску станицу (МСС), него и Американци. Па, одлично!“, истакао је Устименко.

Према његовим речима, важно је имати бар две опције за лет до станице како би се на МСС обезбедило присуство посада различитих држава.

Он је такође додао да би руски космонаути могли у будућности летети на МСС са америчким свемирским бродовима „Кру драгон“ и „Старлајнер“.

У том случају, амерички космонаути ће, заузврат, наставити да лете на руским бродовима.

Раније је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин саопштио да је тестирање тешке ракете „Ангара-А5“ планирано за јесен 2020. године. Нова руска супертешка ракета „Ангара“ користиће се како би роба са Земље транспортовала на Месец. Како је прецизирао, преко ове ракете Русија ће створити транспортни систем који ће повезивати Земљу са Месецом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала