Трамп: Здраворазумски је позвати Путина на самит Г7

© AP Photo / Paul SancyaДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Oдлуку да позове Русију на састанак „Велике седморке“ aмерички председник Доналд Трамп је у интервјуу за „Фокс Њуз Радио“ објаснио тиме да је то здраворазумски.

За време емитовања Трампу је постављено питање шта је то учинио руски председник Владимир Путин да задобије његово поверење и врати се у клуб водећих земаља света.

„Он (Путин) нам је помогао са нафтном индустријом, што је и за њега добро. Подигли смо је и сада можемо да спасимо милионе радних места у Тексасу, Северној Дакоти и у другим местима. Када су се цене нафте спуштале до нуле, то је могло да нас кошта пет милиона радних места“, изјавио је Трамп.

Амерички лидер је истовремено истакао да сматра да је питање присуства Русије на састанку Г7 – питање здравог разума и да се не ради о томе шта је Путин учинио.

Самит Г7 у Бијарицу - Sputnik Србија
Трамп позива Русију да уместо Г7, формирају антикинески клуб од 11 држава

Он је такође скренуо пажњу на то да је половина састанака Г7 посвећена Русији, као и да је чињеница да те земље нема у међународном клубу веома чудна.

Трамп је у недељу изјавио да је самит Г7, за који се надао да ће бити одржан следећег месеца, одложен до септембра и да ће листа званица бити проширена и на Аустралију, Русију, Јужну Кореју и Индију.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала