Барски свештеници пуштени после саслушања: Нема основа за кривично гоњење

Пратите нас
Свештеници из Бара, који су саслушавани због литије одржане у том граду, пуштени су после саслушања.

Свештеници Митрополије црногорско-приморске (МЦП), протојереј ставрофор Слободан Зековић, отац Јован Пламенац, отац Љубо Јовановић, отац Александар Орландић, отац Никола Радовић и отац Марјан Петковски изашли су из ЦБ Бар гдје су од јутрос саслушавани.

Будва напето у току седнице скупштине општине - Sputnik Србија
Полиција свештенику лупала у зору на врата, уплашила децу: Народ се окупља у Улцињу /видео/

Тужилац је, како сазнајемо, одмах по доласку саопштио да нема основа за кривичну пријаву. Уз свештенике су све вријеме били правни заступник МЦП др. Владимир Лепосавић и адвокат Бошко Чармак.

Подсјетимо, у Бару су се синоћ подигле тензије због покушаја привођења у Центар безбједности Бар више свештеника Митропoлије због јуче одржане литије у част Светог Јована Владимира, небеског заштитника града.

Парох барски, архијерејски намјесник, протојереј ставрофор Слободан Зековић добио је позив да јави на информативни разговор у својству грађанина синоћ, само пар сати након литије, и он је јутрос по позиву дошао у ЦБ Бар у заказаном термину у 6 сати.

Манастир Острог - Sputnik Србија
Сад је замисливо и да сруше Острог и поставе монументалну пирамиду хрватског уметника... /видео/

Саслушан је два сата касније, а након њега и свештеници Никола Радовић, Младен Томовић, Јован Пламенац, као и свештеници из Подгорице и других градова који су учествовали на литији.

Полиција је на улицама Бара била присутна све вријеме током литије, али саобраћај није био обустављен. Из полиције саопштили да је у литији било 1.200 учесника те да литија није била претходно најављена.

Подсјетимо такође, полиција је јутрос у 5 сати у парохијском дому у Улцињу долазила да би уручила позив на саслушање свештенику Синиши Смиљићу који се јутрос огласио преко странице „Православни Улцињ“. Свештенику Смиљићу је, иначе, у априлу одређена новчана казна у износу од 4,500 еура због непоштовања мјера у борби против вируса корона, односно што је возио без потврде на релацији Подгорица - Улцињ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала