Русија прави снајпер који ће имати домет седам километара

© Flickr / Irish Defence ForcesСнајпер
Снајпер - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је покренула израду најновије санјперске пушке DXL-5 која ће бити у стању да погађа мете на удаљености од седам километара, изјавио је генерални директор компаније „Лобајев армс“ Владислав Лобајев.

Он је подсетио да је тренутно највећи домет једне снајперске пушке 4,2 километара, као и да је то изведено пушком „Сумрак“.

„Радимо на изради пушке са метком који ће бити у стању да гађа мете на удаљености од рекордних седам километар. Такве пушке на светском тржишти још увек нема“, истакао је.

Према његовим речима, биће конструисана и специјална муниција која ће додатно омогућити да приликом гађања мете на овој удаљености буде загарантован погодак.

„Нова муниција ће бити у потпуности новина на нашем тржишту, револуционарна идеја. Одлковаће се и величином и брзином лета од свих претходних типова метака. Не желим да откривам више детаља“, додао је.

Према речима Лобајева, нова пушка би требало да буде спремна већ почетком 2021. године, али због пандемије корона вируса која је захватила свет, могуће је да ће се премијера овог снајпера мало и одложити.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала