Русија отвара границе за одлазак у иностранство

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПутници на аеродрому у Москви
Путници на аеродрому у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Држављани Русије моћи ће да отпутују у иностранство ради бриге о породици, лечења, посла и студирања, изјавио је руски премијер Михаил Мишустин на заседању президијума координационог савета за борбу против вируса корона.

Он је додао да ће страни држављани такође добити могућност да путују у Русију у медицинске сврхе, као и да су одговарајући укази већ потписани.

Подсетимо, Русија је у потпуности затворила границе након што је Светска здравствена организација 11. марта прогласила пандемију.

У Русији је у последња 24 часа број нових случајева заразе вирусом корона порастао за 8.985, што је укупно 476.658 од почетка епидемије, док је дневни пораст смањен на 1,9 одсто, саопштио је Оперативни штаб за борбу против ширења вируса корона и додао да је умрло још 112 особа, а за сав период пандемије – 5.971, док је оздравило преко 230.000 особа.

Поликлиника у Русији - Sputnik Србија
Путин: Ситуација са вирусом корона се стабилизује, али нема опуштања

Многи стручњаци сматрају да је у Русији врхунац епидемије прошао, а власти су почеле постепено да укидају раније уведене мере. Руски председник Владимир Путин је нагласио да се ситуација са короном у Русији стабилизује. Почело је да се смањује број нових случајева. Како је нагласио шеф државе, динамика још увек није стабилна, „међутим, она ипак постоји“.

Са своје стране, шефица службе за фитосанитарни надзор Роспотребнадзор Ана Попова изјавила је да је ширење короне у Русији достигло врхунац. По њеним речима, стручњаци говоре о стабилизацији ситуације и јасном тренду пада. Притом, она је нагласила важност поштовања свих захтева како се ситуација не би погоршала.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала